Enviat per: fgambus | Novembre 2, 2007

VA DE BOSCOS

Acabo d’escoltar a la ràdio que amb data de 26 d’octubre es va constituir una associació que ha pres per nom el d’ARCMED, i que uneix els esforços d’entitats forestals de silvicultors espanyols, catalans i francesos per tal de defensar i promoure els boscos privats mediterranis.

Més enllà de que part de l’esquerra d’aquest país això de “bosc privat” els deu sonar a qualsevol cosa menys bo, el cert és que en aquest país n’hi ha molts, de boscos privats, i és molta la feina dels seus propietaris en mantenir-los nets i segurs. I s’hi guanyen la vida, també. És clar. Però gràcies a què s’hi guanyen la vida els tenen com deia, nets i segurs. I el risc d’incendi és menor.

Recordo quan treballava amb la Concepció FERRER al Parlament Europeu un mes de setembre -mes en què es reinicia l’activitat parlamentària després de la pausa de juliol i agost- amb moltes hectàrees cremades sobre la taula. Vam forçar -totes les forces polítiques catalanes-, un debat sobre la qüestió, mitjançant -si no m’erro- la presentació d’una pregunta oral conjunta, transversal, que obligava a un debat i a una posterior resolució.

Va quedar palès en aquell debat que per a molts europeus -atenció! també per a molts espanyols!- els únics boscos que existeixen són verds i frondosos (com els de la Selva Negra, a Alemanya, o els boscos gallecs o de la cornisa cantàbrica, a Espanya) i no es cremen.

Doncs no. També hi ha bosc mediterrani en aquesta Europa nostra. I el bosc mediterrani, o en tenim cura entre tots, o entre tots l’acabarem perdent. Per molt que s’hi escarrassin els propietaris particulars en mantenir-los arreglats.

Aquest és un dels objectius d’ARCMED. Com gairebé sempre, la iniciativa de la societat civil és la que va en la bona direcció.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: