Enviat per: fgambus | Novembre 18, 2008

COC PASSAT

carmelauragilComenta l’Honorable Carme-Laura Gil al seu bloc la reunió d’Unió Democràtica de Catalunya amb el PSC del passat divendres, i ho fa en un to amb el que ella mateixa es defineix. Segons l’ex consellera, Unió i en Duran han comès una gran deslleialtat amb CDC i l’Artur Mas en reunir-se amb els socialistes catalans. Diu que l’acord per reaccionar de manera unitària davant una sentència desfavorable del Tribunal Constitucional en relació a l’Estatut de Catalunya és una manera de fer veure que CDC i l’Artur són un partit i un candidat que manté posicions ‘radicals’. Mentre ho llegia em venia al cap aquell dita que diu que excusatio non petita inculpatio manifesta, però bé… Ve a dir, també,  que tot plegat és una estratègia personal d’en Duran per ser ministre -tornem-hi!- que no té en compte les conseqüències que pugui tenir pel seu propi partit, pel nostre propi partit, per Unió Democràtica de Catalunya.

L’Honorable Carme-Laura Gil, amb el seu coc ràpid, crec que ha acabant empatxant-se. Comença dient que què pot fer possible que polítics amb ideologies antitètiques com Montilla i Duran es reuneixin i arribin a acords i acaba explicant-nos que és molt fàcil d’entendre la posició de Montilla perquè és un polític sense ideari. En què quedem, Honorable? En Montilla és un polític amb una ideològia antitètica a la d’en Duran o és un polític sense ideari? Perquè les dues coses alhora no poden ser a menys que, és clar, tractant-se d’un coc ràpid el rigor i la coherència hagis decidit estalviar-te’ls.

Honorable, que socialistes i demòcrata-cristians es posin d’acord és més vell que l’anar a peu. Socialdemocràcia i democràcia-cristiana són les dues respostes ideològiques als extrems que van caracteritzar la primera meitat del segle XX: el comunisme i el feixisme. Cert és que hi ha la ideologia liberal que abraça Convergència -no sé si l’Honorable Carme-Laura l’abraça amb tanta intensitat com d’altres dirigents del seu partit-, que també ha conviscut durant tot aquest temps amb la democràcia-cristiana i la socialdemocràcia. Però no és el liberalisme, per exemple, qui posa els fonaments de la Unió Europea, sinó la democràcia-cristiana. I no és el liberalisme qui la impulsa, sinó els grans pactes entre la democràcia-cristiana i la socialdemocràcia. Que aquí, a Catalunya, la democràcia-cristiana i els socialistes parlin i arribin a acords no hauria d’estranyar sinó als sectaris d’un i altre cantó que no poden, no saben o no volen entendre que la política és, sobretot, diàleg, diàleg i diàleg, sempre en benefici del país, sempre en benefici de la seva gent.

Perquè, Honorable, al seu escrit no hi veig cap preocupació pel país. Només hi veig preocupació per com queda l’Artur Mas -que, no pateixi, queda bé- i com queda CDC. Només hi veig, per tant, preocupació partidària i partidista. Del país, de moment, ens n’ocupem d’altres. També companys del seu partit, és clar. També l’Artur. És clar. Faltaria menys. Però no només CDC, no només l’Artur. El món va més enllà, el país va més enllà.

Anuncis

Responses

  1. Un post excel·lent. Vista la pell tan fina de l’Honorable ex-consellera, també es podria tenir en compte que una cosa és un diàleg prèviament anunciat, fet amb publicitat i a plena llum del dia, i una altra cosa –que ningú d’Unió no faria mai– és arribar a acords, d’amagat, sense haver-ne parlat amb ningú i comprometent qüestions de vital importància per al país. No hi ha color entre una cosa i l’altra i, fins i tot amb bona fe, és una nova prova d’allò de veure la palla i no la biga. Felicitats pel post.

  2. Moltes gràcies, Joan. És veritat tot el que afegeixes.

  3. Molt Clar!

    catalansreaccionem.wordpress.com

  4. Brutal Paco. Com sempre l’encertes!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: