Enviat per: fgambus | Novembre 28, 2008

UN NADAL SOSTENIBLE

bloc-arbre-nadalLlegeixo unes declaracions de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona amb les que puc estar d’acord -i que no serveixi de precedent-. Diu la Imma MAYOL que “en temps de crisi volem ser optimistes i demostrar que podem il·luminar carrers estalviant energia”. Totalment d’acord. A més a més, la tecnologia ens ho permet, amb llums de baix consum i mateix luminositat. Cap problema.

El problema, els problemes, com sempre, venen després. Llegeixo la notícia sencera i, ai làs!, ja no estem tant d’acord. De fet, gens d’acord. De fet no sé de què m’estranyo. El titular de la notícia ja m’ho avançava: “Barcelona gasta 214.000 euros en sis avets de Nadal sostenibles”. Són gairebé 36.000 euros per avet! Gairebé 6 milions de les antigues pessetes. Vols dir que són gaire sostenibles aquests avets, Imma? Potser no fan malbé el Medi Ambient així, directament, però ets conscient que 214.000 euros dóna per fer molta política de conscienciació ciutadana en matèria de respecte pel medi ambient, per exemple?

Però bé, al marge d’això, hi ha aspectes molt més preocupants. Aquests dies -malgrat els temps difícils que corren- els carrers fan goig. Els comerços es preparen pel seu agost. Aquestes setmanes, si la crisi ens ho permet, consumirem per sobre de la mitjana de la resta de l’any. Les botigues es posen maques. Seductores. I els comerços de barri, els de tota la vida, els que s’associen per generar sinèrgies entre ells i proporcionar una millor oferta a la ciutadania, aquests són els que han invertit i inverteixen en posar les llums de Nadal. Sense aquest esforç que, creieu-me, és molt important, els nostres carrers per Nadal serien com qualsevol altre dia de l’any. Però no. Aquests dies els carrers són il·luminats. Fa bo de passejar-hi. Fa ambient de Nadal. I a mi m’agrada, què voleu que us digui. I a molta d’altra gent també.

És per això que m’indigna veure com l’Ajuntament de Barcelona es gasta 214.000 euros en sis avets, quan se’ls podria gastar, per exemple, posant llums de Nadal en aquells carrers que no se les poden permetre, o subvencionant/ajudant aquells eixos comercials que gasten més del 50% del seu pressupost ordinari en les llums de Nadal o que, fins i tot, fan recaptes especials entre els seus socis per poder tenir els carrers ben guarnits.

Per això la Imma MAYOL no té 214.000 euros. Ara, per sis avets psicodèl·lics, sí.  I per fardar de que “podem il·luminar els carrers estalviant energia” , també. Però si no els il·lumines tu, els carrers, pocavergonya!

En casos així és quan veig clar que hi ha personatges públics de la nostra ciutat que tenen claríssima aquella màxima que diu que ‘els diners públics, com que són de tots, no són de ningú’, i, en conseqüència, fan amb ells el que els ve en gana. Barra. Molta barra. D’això en tenen molta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: