Enviat per: fgambus | Desembre 11, 2008

MILLOR AMB L’AZNAR? O MILLOR AMB EN ZAPATERO?

aznarzapatero

Sembla clar que del sistema de finançament el més calent és a l’aigüera, ara per ara. L’Estatut de Catalunya posava com a data límit per acordar-lo el 9 d’agost de 2008. L’Estatut de Catalunya és una Llei Orgànica de l’Estat. Com bé deia ahir en José ANTICH a La Vanguardia, només pel fet de l’incumpliment de la Llei algú s’hauria de posar vermell.

L’anterior sistema de finançament, caduc i ja denostat per tothom, data de 2001, quan el PP gaudia de majoria absoluta i Convergència i Unió governava el país en minoria. Serà millor o pitjor -jo crec que no ha estat tant dolent com alguns han volgut fer veure des del mateix moment de la seva aprovació- però era, és, un sistema de finançament. Un sistema de finançament que, a més a més, ha permès augmentar espectacularment els recursos de la Generalitat de Catalunya en comparació amb altres temps.

De la mateixa manera que afirmo això, sóc el primer en dir que efectivament a Catalunya li cal, li urgeix, tenir un nou sistema de finançament. I, al marge d’altres consideracions tècniques, a més a més, és de justícia, perquè hi ha una Llei Orgànica aprovada pel Congrés dels Diputats i ratificada en referendum que així ho expressa, i perquè hi ha, a més a més, un acord entre el Ministeri d’Economia i la Generalitat de Catalunya en relació a la metodologia per calcular el grau de solidaritat, si no estic mal informat.

Ara bé, en aquest nostre país que va a votar perquè els altres no tornin, en aquest nostre país que vota massivament una formació política que fa cartells publicitaris negatius amb les caricatures dels líders d’una altra formació política, en aquest nostre país potser que comencéssim a reflexionar de què ens serveix ser amables, pilotes i dòcils amb una persona simpàtica i somrient però que el dia a dia ve demostrant  des de ja fa temps que està ple a vessar de fum.

I en aquest nostre país hauríem de començar a veure que al final PSOE i PP acaben tractant igual a Catalunya. Amb més o menys complexes. Amb més o menys agresivitat. Però amb els mateixos resultats. Perquè al final, l’AZNAR de la majoria absoluta, antipàtic, arrogant, anticatalà, bel·licista, etcètera, etcètera, etcètera, va acabar acordant un sistema de finançament que ha esta vàlid durant uns anys. Millor o pitjor, però vàlid. I, pel que veiem, el RODRÍGUEZ ZAPATERO simpàtic, somrient, a qui els catalans donem alegrement 25 diputats al Congrés, incumpleix la seva promesa d’acceptar l’Estatut que sortís del Parlament, incompleix la seva promesa de fer arribar l’AVE abans de Nadal, incompleix la seva promesa de traspassar Rodalies a la Generalitat l’1 de gener de 2008 (estem acabant el 2008 i el més calent és a l’aigüera), no desplega l’Estatut de Catalunya de 2006 excepció feta de detalls menors, incompleix la data del 9 d’agost per acordar un nou sistema de finançament, incompleix la data pactada amb l’ingenu d’en Joan SAURA i porta camí d’incomplir la data de final d’any.

I, en conclusió, potser que tots plegats comencem a pensar que l’important no és si el president del Govern espanyol és simpàtic o no ho és, si ens estima més o ens estima menys. L’important és si és seriós o no ho és, i si compleix allò a què es compromet, o no ho compleix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: