Enviat per: fgambus | Desembre 17, 2008

EL DESEMBRE HORRIBILIS DE JOAN SAURA

saura-mossosEscrivia un post el 27 de novembre titulat “Estirant aniversaris” on parlava de la fal·lera que els havia entrat als líders del tripartit per fer conferències celebrant els dos anys de Govern d’Entesa, i l’acabava dient que en Joan SAURA enguany no havia fet conferència perquè devia d’haver estat massa ocupat amb l’Assemblea d’Iniciativa que li demanava que fos més líder d’Iniciativa i menys Conseller del president MONTILLA, i assegurava, però, que l’any que ve tots ens farien la seva conferència de tercer aniversari i augurava que de ben segur aleshores tindríem la conferència d’en SAURA.

Em vaig equivocar. En Joan SAURA va donar una conferència celebrant els dos anys i un mes de tripartit, el passat 11 de desembre, a l’Auditori del MACBA, com bé reflexa una crònica que llegeixo avui a La Vanguardia Digital. Ja vaig veure-ho a les notícies del dia 11, però he anat un xic de bòlid i no havia pogut preparar el post corresponent. Ho faig avui.

Repeteixo, em vaig equivocar. En SAURA no va poder resistir la temptació de dir-hi ell també la seva. I va escollir un auditori com el del MACBA. Els que hi hem estat ja el coneixem, aquest espai. Bonic. Acollidor. Cèntric. I petit. Petit, petit.

L’esperpent de celebrar aniversaris de Govern, any rera any, continua, per tant, en tot el seu esplendor. Però en SAURA -crec que és extensible a la gent d’Iniciativa en general- no pot, no podia, donar la conferència i res més. Havia de fer-ne alguna de més sonada. I avui, la notícia a què feia referència ho explica prou bé, s’ha sabut quina una en va fer. “Interior ordenó a mandos de los Mossos oír un discurso de SAURA”, diu el titular. Ja per la tele em va donar la sensació que hi havia massa ‘uniformats’ escoltant la conferència del conseller SAURA. Evidentment, tothom pot anar a escoltar qui vulgui i on vulgui, però no és necessari anar-hi d’uniforme. De fet, anar-hi d’uniforme no deixa de ser un missatge de que estan ‘de servei’.

Arbres de Nadal a dinamo que s’acaben endollant a la corrent. Assemblea d’Iniciativa que li demana que no faci tant de Conseller i faci més de ‘líder pijoprogre’. Conferència d’aniversari de dos anys de Tripartit II a un espai petit, reduït, i amb uns quants assistents ‘uniformats’ complint ordres i escalfant la cadira. Pactes polítics d’estiu amb la Vicepresidenta que acaben sent paper mullat. Estatut de Catalunya -no oblidem que en SAURA és el president de la part catalana de la Comissió Bilateral- sense desplegar. I arriba el 31 de desembre i del finançament el més calent és a l’aigüera. Desembre horribilis, sense dubte, per Joan SAURA però, sobretot, per Catalunya, que no es mereix governants d’aquesta mena. No ens els mereixem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: