Enviat per: fgambus | gener 14, 2009

LA CATALUNYA OPTIMISTA

catalunya-optimista2

Recordeu tots l’eslògan, oi? Ells eren la Catalunya optimista. La resta, barrufets rondinaires. Si estaves a la resta de l’Estat i eres del PP, a més a més, eres antipatriota. No és que tot veiéssim a venir la pedregada, no. És que ens acusaven de voler la pedregada només pel fet d’anar amb paraigues!

Com que tinc la mania d’intentar guardar tot el que em cau a les mans que em sembla interessant, avui he retrobat un argumentari del PSC que deuria haver-me baixat en el seu moment del bloc del Miquel ICETA. Porta data de l’11 de gener de 2008 i, la veritat, llegit avui no té desperdici.

Quina colla de profetes, mare de Déu! Us en faig un breu resum amb les dades d’avui al costat però, en qualsevol cas, us l’adjunto en aquest enllaç.

Diu aquest argumentari, entre d’altres perles, i en aquest afany etern del PSC en comparar-ho tot amb els governs de Convergència i Unió (que allargada que és aquesta ombra…), que “les dades catalanes són molt millors ara que les dels darrers anys de govern de CiU”. I tot seguit detalla dades del creixement del PIB (font: IDESCAT 2007), a saber: Catalunya 2007 = 3.7%; Catalunya 2002 = 2.5%. Ara, és clar, cal afegir les dades de 2008. Afegim-les. Catalunya 2008 = 0.5%. Deixeu que us escrigui: ZERO COMA CINC PER CENT. Content? Gens. Preocupat? Prou. Per les dades, i per les dots de profecia de qui ens mana. I, també, és clar, per la capacitat d’enganyar que té qui ens mana i la capacitat de deixar-se enganyar de tots plegats.

Un altre capítol que mereix comentari és el de l’ocupació. Diu l’argumentari del PSC: “la taxa d’atur és ara del 7%. El 2002 (governs CiU-PP) era del 8.3%”. Fixeu-vos fins a on arriba la obsessió del PSC per situar CiU i PP al mateix nivell i poder dir allò de la “dreta catalana” que s’inventen uns governs que mai van existir: els governs CiU-PP. CiU va governar amb els vots del PP? Sí. Va haver-hi governs CiU-PP? Afirmar-ho ja és una demostració d’intencions. Però no ens desviem i tornem a la ocupació. Deia el PSC que la taxa d’atur era del 7% i que el 2002 era del 8.3%. Bé, ara, segons l’IDESCAT, la taxa d’atur ja està al 9%. Queda tot dit? No. “Todavía hay más”, que diria en Buggs Bunny… Acaba l’argumentari del PSC el capítol sobre ocupació amb una frase lapidària: “actualment s’ha moderat el ritme de creació de llocs de treball, però en cap cas anem cap a una etapa de destrucció de llocs de treball”. Ja m’ho explicaran, que segur que li poden donar una explicació i encara hi haurà algú que se la creurà, però a casa meva passar d’una taxa d’atur del 7% a una del 9% vol dir que s’estan destruint llocs de treball. Com diu la dita castellana, “blanco y en botella…”.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: