Enviat per: fgambus | gener 21, 2009

AI AI AI, POBRE BARACK

inauguration-01-20-2009Barack OBAMA ja és Mr. President. Ja és el Comandant en Cap. I ja hi ha en aquest nostre país qui està passant de l’eufòria al desencís.

Vaig estar veient ahir el programa que l’Helena GARCIA MELERO fa per les nits, l’Hora Q, i analitzaven el discurs inaugural del primer gran líder del segle XXI amb en Jordi SAGARRA (col·laborador d’OBAMA a Colorado), en Lluís BASSETS (Director Adjunt d’EL PAIS) i en Josep Maria URETA.

En Lluís BASSETS estava desencisat. Va arribar a afirmar que no havia estat pas un dels millors discursos de Barack OBAMA, que no havia estat com aquells discursos tan fantàstics que feia durant la campanya electoral. En BASSAS, des de Washington, deia quelcom similar però introduint un matís fonamental: ahir en Barack OBAMA ja exercia de President, ja no estava en campanya, i el discurs havia de ser d’Estat, no de partit.

Que una determinada esquerra o progresia d’aquest país quedaria decebuda amb Barack OBAMA és quelcom que alguns ja hem escrit abans. Ara, també confesso que trigarien una mica més.

Què volien? Que anunciés el desmantellament de Guantánamo? Que anunciés la retirada de tropes de l’Iraq? Menciono aquestes qüestions perquè la mateixa Helena GARCIA MELERO es va preguntar sobre si aquestes mesures serien de les primeres a prendre per OBAMA.

Quines seran les primeres mesures d’OBAMA ho saben ell i el seu equip, i no descarto que Guantánamo sigui de les primeres. Iraq ja ho veurem… De fet, OBAMA a part, ja hi ha un calendari fixat de retirada de tropes per l’any 2010, si no vaig errat. Ara, quedar-se fred perquè d’això no se’n parli al discurs inaugural retrata a qui es glaça. De RODRÍGUEZ ZAPATERO,  que retira tropes com va retirar les tropes espanyoles de l’Iraq, o de George BUSH, que va enviar les tropes a l’Iraq com les va enviar, no n’hi ha gaires més. I no crec que OBAMA actuï de manera precipitada en aquests casos.

Però, és clar, quan des d’aquí s’ha volgut fer veure que OBAMA és d’esquerres i progressista, que és, gairebé, socialista… Quan des d’aquí s’ha volgut fer creure que OBAMA i RODRÍGUEZ ZAPATERO són el mateix… Quan els més llestos de la classe -i en Lluís BASSETS ho és- comencen a veure que les coses no aniran ben bé per aquí, doncs fan el paper -galdós- que va fer ahir a l’Hora Q, on es podria dir que gairebé estava crispat.

Em quedo, per acabar, amb la reflexió d’URETA, quan va dir que “els més saberuts deien que OBAMA al seu discurs citaria ROOSEVELT i LINCOLN, i al final OBAMA ha citat a George WASHINGTON i a George W. BUSH”. Mentre URETA deia aquestes paraules, en BASSETS es retorçava al sofà. Paradigmàtic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: