Enviat per: fgambus | gener 30, 2009

N’HI HA QUE ENS VOLEN ESTAVELLAR

bbd_frank_lrgLlegeixo fa un moment a La Vanguardia Digital, i veig que la notícia també apareix a la versió en paper, que el Secretari General del Departament d’Interior, Joan BOADA, ha culpat als alcaldes crítics amb la gestió del seu departament dels mals causats per les ventades del passat cap de setmana.

Ja n’estava de convençut, però cada dia s’esforcen en demostrar-ho més: hi ha qui governa i manifestament està incapacitat per a fer-ho. És com el personatge d’aquella sèrie de televisió britànica que durant uns anys TV3 va emetre el dissabte o el diumenge per la tarda, que portava per títol “N’hi ha que neixen estrellats” i que protagonitzava Michael CRAWFORD, donant vida al personatge de Frank SPENCER. Entranyable a la ficció, irritant i desesperant si el rol es trasllada a la vida reial.

El Departament dels Joans, Joan SAURA i Joan BOADA, sembla que s’ho ha proposat. Un disbarat darrera l’altre. Són en Frank SPENCER, encara que disfressats del Che si és necessari. Grotescos. Però tan reals com la mateixa vida.

No en tenen prou en comportar-se de tal manera que si Catalunya fos realment un país independent avui tindríem un ambaixador més perquè ja l’haurien cridat a consultes.

No en tenen prou en ser dogmàtics fins al final, en la seva pretensió d’acabar-nos fent anar a peu a tot arreu.

No en tenen prou amb la seva manifesta incompetència en la gestió de crisis. No en tenen prou.

Quan es fa evident que malgrat tota l’estètica la seva gestió dóna més fum que la d’en ZAPATERO -recordem, per no oblidar-nos-en, que el desplegament de l’Estatut és responsabilitat, també, d’en Joan SAURA (i així va)- ells ja han trobat la solució. No és que gestionessin malament la crisi de la ventada, és que ningú els va entendre i ningú els va fer cas, i així ens ha anat a tots.

No entraré en com han funcionat els protocols als diferents Ajuntaments, perquè la mateixa regidora d’emergència de l’Ajuntament de Barcelona, mentre els arbres anaven caient a la ciutat ella era als Tres Tombs de Sant Andreu llençant caramels als assistents a l’acte. Per tant, no entraré en si els protocols a cada Ajuntament han funcionat o no, perquè pot ser molt possible que no hagin funcionat que haurien hagut de. Ara bé, quan un ha estat del tot previsor -com diuen des d’Interior-, quan un ha fet bé la feina -com diuen des d’Interior-, quan un ha advertit dels perills -com diuen des d’Interior-, i quan qui ho fa és el Govern de la Generalitat, el Govern del país, i ningú, segons la mateixa font del Departament d’Interior fa cas, senyors, tenen un problema. Perquè la seva feina no és només ser previsor, activar protocols i demés. La seva feina també és agafar el telèfon i assegurar-se que les ordres han estat rebudes, que els protocols han estat activats, que el que s’ha dit que es faci s’està fent i, si cal, s’agafa el cotxe i es donen les ordres en mà. Els Joans, em temo, es van limitar a enviar correus electrònics i a esperar que qui els rebés fes el que tocava fer. I ara, quan la tronada política ha substituït les ventades, ara s’afanyen a fer una cosa que aquesta sí que la saben fer bé: la culpa és dels altres. Quan fa uns anys nevava, la culpa de la neu era de Convergència i Unió, que era al Govern. Ara fa vent, i la culpa ja no és que sigui de Convergència i Unió, és de tots aquells Ajuntaments que s’han mostrat crítics amb la gestió feta des d’Interior. Siguin del PSC, d’ERC o de Convergència i Unió.

 Sóc conscient que ho he simplificat molt, però crec també que queda clar per on han anat i per on van els tiros.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: