Enviat per: fgambus | febrer 5, 2009

NOU CALENDARI ESCOLAR

educacioUna cosa crec que es pot reconèixer a la família MARAGALL. Per bé o per mal van per lliure. Això es tradueix en allò de les “maragallades”, per un costat, però també amb el caràcter que mostra el conseller MARAGALL per fer el que creu que ha de fer com a conseller d’Educació, i no allò que el dogma diu que ha de fer.

En aquestes estem quan ahir s’anuncia -ho llegia ahir al vespre a La Vanguardia Digital– la modificació del calendari escolar. I, és clar, com sempre des de que és conseller, la primera dificultat la va trobar Ernest MARAGALL en els seus companys de Govern. Els del dogma, és clar.

Se li pot criticar -i és el que li critiquen molts- que hagi llençat la idea amb un estil molt familiar, sense haver buscat primer el consens. Se li pot criticar. Ara, vist el que ha passat quan ha buscat el consens, jo també l’entenc el conseller MARAGALL. Amb CiU, que també li ha criticat la sensació d’improvisació o el no haver-ho consensuat prou, sap el conseller que es posarà d’acord. Bàsicament perquè la idea, amb els matisos oportuns, és compartida.

I en front ja sabem tots qui hi ha. Els de sempre. Els que no volen saber res dels nostres fills i només es preocupen de defensar el dogma. Els sindicats, els primers. És curiós, això dels sindicats de l’ensenyament… Parlo sovint amb professors i equips directius d’escoles públiques i escoles concertades, i excepte casos molt significats -compromesos ja amb alguna força sindical o del dogma-, a tothom li semblen bé les línies mestres de la llei d’educació i, segur, també semblarà bé la idea d’avançar l’inici de curs i fer una pausa el febrer.

La pregunta, per tant, és obligada: quina mena de sindicats tenim que defensen allò que no defensen els seus “clients” i que no defensen allò que els seus “clients” defensen? Quin statu quo defensen, que els fa ignorar un cop i un altre a la comunitat educativa?

Anuncis

Responses

 1. Cal pensar i analitzar bé la proposta ja que implica diferents col.lectius, pares , nens/es i mestres.
  Pel que fa als alumnes seria coherent que les vacances d’estiu no fossin tant llargues per tant semblaria una bona proposta.
  Els pares podrien ser el col.lectiu que tindria mes dificultats a nivell logístic familiar i per la gran despesa econòmica que suposa inscriure els fills a qualsevol activitat extra, els preus es dupliquen!
  Els mestres tal i com comenta en Paco sembla que no tenim gaire vot ni veu amb tot això!
  Ja veurem com acaba tot plegat.
  Senyor Maragall s’ha cobert de gloria! estaria bé que per unes hores es transformes en mestre i s’impliques en una aula per entendre millor la conselleria que regenta.

 2. Anna, gràcies pel comentari. Per un costat és cert que unes vacances a mig curs poden semblar, a priori, un problema logístic important per les famílies. Per altra banda, hi ha moltes escoles que en el seu programa d’activitats contemplen colònies o sortides de dos o tres dies, que es podrien encabir en aquesta setmana. A Bèlgica no hi vam percebre un drama entre les famílies pel fet d’haver-hi aquest període de vacances al febrer. La mateixa escola o d’altres centres o institucions -no deixa de ser també una oportunitat de negoci- amplien la seva oferta, de tota mena i de tot preu, per cobrir aquella setmana.
  En relació al conseller, el que tu dius seria aplicable també a qualsevol altre conseller d’Educació. D’aquest, però, em quedo amb les ganes de transformar les coses que té. No s’arronsa. I, ja ho dic al post, hi ha molts professors i moltes AMPAs que estant en la seva línia, siguin de la pública, siguin de la concertada. Altra cosa és que sindicats i defensors del dogma defensin amb ungles i dents l’statu quo.
  Per cert, t’hem d’enviar fotos del cap de setmana!

 3. […] https://gambusimillet.wordpress.com/2009/02/05/nou-calendari-escolar/ […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: