Enviat per: fgambus | febrer 8, 2009

LECTURA DE PREMSA

premsaUns quants articles interessants de la premsa d’avui, diumenge. De La Vanguardia i l’AVUI, que són els diaris que porto llegits.

Començo per una notícia que m’ha cridat l’atenció i que m’ha fet reflexionar que sovint hom és crític amb el que té més a prop perquè en coneix molt millor el que no funciona, però que, com diu la dita castellana, “en todas partes cuecen habas”. Titula l’AVUI que “Hereu es queda a segona fila del pacte d’alcaldes pel clima”. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea a la què s’han adherit ciutats i pobles de tot Europa, i que és coneguda com el Pacte d’Alcaldes. 71 municipis de la província de Barcelona ho han fet. Dimarts es formalitzarà a Brussel·les la signatura del pacte… Barcelona no hi serà perquè pretén adherir-s’hi quan tingui enllestit el pla d’acció. El que passa és que el pla d’acció a què fa referència Barcelona és un dels compromisos del pacte d’alcaldes! Que no ens venguin sopars de duro. Han badat, i Barcelona ha quedat fora. Badalona, la ciutat on treballo i amb la què sóc crític amb l’administració municipal de la que formo part, va adherir-se al Pacte el passat mes de juliol. Potser és que la regidoria de Medi Ambient és de Convergència i Unió. Potser, només.

Un article de l’Enric CANELA, promotor de la concentració de “10.000 catalans a Brussel·les” publica a l’AVUI un article titulat “10.000 a Brussel·les” en resposta a una entrevista feta a l’Anna TERRÓN pel mateix diari AVUI. Podríem dir que respòn també al meu post de divendres… Evidentment, no em respòn a mi, però respòn els temes que hi plantejava.

De La Vanguardia en destaco l’article de la versió digital sobre la visita de Joe BIDEN, vicepresident dels Estats Units, a Europa, on ha volgut deixar clar que hi ha coses que canviaran, sobretot formals, i que la política exterior dels Estats Units serà una mica més multilateral. Alhora també queda prou clar que els Estats Units seguiran sent els Estats Units amb els seus propis interessos i, per altra banda, i potser aquí la gran novetat, té la intenció de ser molt més exigent amb els seus aliats. Fa la sensació que a Washington ja n’estan farts de fer de bombers del món allí on hi ha un conflicte i que des de la part europea se’ls acusi sempre de piròmans. José ANTICH, a ‘La Segunda’, de La Vanguardia, al seu bitllet titulat “El nuevo tono”, ho veu d’una manera un xic diferent, tot i que no tant.

I acabo amb un fantàstic article d’Enric JULIANA, també a La Vanguardia, titulat “Pitis”. Genial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: