Enviat per: fgambus | Març 23, 2009

KOSOVO

kosovo-chacon1

Barack OBAMA havia de ser el RODRÍGUEZ ZAPATERO dels Estats Units, pensaven al PSOE… I Espanya i el govern espanyol era un país i un govern a qui no es podia menystenir o maltractar com l’Administració BUSH havia fet durant quatre anys, segons Barack OBAMA -que va dir alguna cosa així durant la campanya electoral nord-americana-.

Suposo que, com que es basen més en criteris de propaganda que en criteris reals, el PSOE deu seguir pensant que Barack OBAMA ha de ser el RODRÍGUEZ ZAPATERO dels Estats Units… Ara bé, segurament l’Administració OBAMA comença a pensar que RODRÍGUEZ ZAPATERO és algú de qui, a nivell internacional -a nivell estatal ja sabem com les gasta- no és de fiar.

Perquè, és de fiar un govern que anuncia en roda de premsa la retirada de les seves tropes d’un país, Kosovo, sense advertir els altres estats que formen part d’aquesta ope?ració internacional de manteniment de la pau que, recordem-ho, es fa en el marc de la OTAN?

És de fiar un govern que un cop anunciada aquesta retirada, i davant les manifestacions de descontent dels principals aliats, en especial dels Estats Units, manté contactes diplomàtics que li fan anunciar que aquesta retirada ja anunciada es farà de forma progressiva i sempre d’acord amb la OTAN i, poques hores després, la ministra Carme CHACÓN es referma en les seves manifestacions inicials i deixa en paper mullat les gestions fetes per Bernardino LEÓN?

És de fiar un govern que permet que la ministra de Defensa prengui una decisió com la que ha pres Carme CHACÓN i el ministre d’Afers Exteriors -perquè és evident que el Kosovo no és cap comunitat autònoma espanyola- no en tingui coneixement? I, a més a més, és de fiar un govern que havent-se donat aquest cas permet que surti a la llum pública?

No. No és de fiar. Per tant, jo no sé si Barack OBAMA serà el RODRÍGUEZ ZAPATERO dels Estats Units -sincerament, espero que no, pel bé de tots-. El que sí que sabem a hores d’ara és que Barack OBAMA ja té, avui, exemples pràctics de perquè l’Administració BUSH va tenir amb ZP l’actitud que va tenir. Després a Madrid s’estranyen que els costi colar-se a les cimeres o obtenir hora amb els primers dirigients del món, ni que sigui per fer-se una fotografia…

I una darrera pregunta, quina influència ha tingut en la decisió presa la visita del primer ministre de Sèrbia fa uns dies a Madrid, amb entrevista a la Moncloa inclosa?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: