Enviat per: fgambus | Mai 25, 2009

MATRIMONI DE CONVENIÈNCIA

matrimonioPPPSCHi ha una comèdia esplèndida de l’any 1990 dirigida per Peter WEIR i protagonitzada per Andi McDOWELL i Gerard DEPARDIEU, titulada “Matrimoni de Conveniència”. És tant divertida com preocupant és el ‘matrimoni de conveniència’ que el President MONTILLA i el nucli dur del PSC (ICETA – ZARAGOZA) han ofert a Alícia SÁNCHEZ – CAMACHO i al PP català.

Preocupant perquè amb una certa nocturnitat i alevosia han començat a posar les bases per la reedició a Catalunya, per quan els vagi bé, del pacte d’Euskadi.

De tota manera, no seré jo, que defenso que tothom té dret a parlar amb tothom, qui demonitzi aquestes converses o aquestes intencions. Ara bé, els lliris per les floristeries.

El que no s’hi val és demonitzar públicament el PP a Catalunya ara sí, ara també, i després mantenir aquests sopars de mitjanit.

El que no s’hi val és haver demonitzat Convergència i Unió i líders polítics com en Josep Antoni DURAN i LLEIDA per haver pactat o promogut els pactes de CiU amb el PP, i entre canapés i truita teixir el mateix pacte al Pati dels Tarongers o sota l’arbre de Gernika.

El que no s’hi val és fer el que fa en Xavier BARBERÀ, portaveu del PSC a Gràcia, que a un article a http://www.latortuga.cat titulat “Gora Patxi!”, s’estranya amb falsa innocència per la reacció de CiU al pacte basc. Xavier, no ens indignem pel pacte en sí, home. Ens indignem perquè allò que per vosaltres sembla terrible, deixa de ser-ho quan us és interessant.

El que tampoc s’hi val, el que és pitjor, el que és més repugnant, és que mentre en Miquel ICETA i en José ZARAGOZA estan dissenyant la campanya electoral per a les eleccions europees, amb aquestes fantàstiques caricatures de presidents electes d’arreu del món occidental, utilitzant la nuca -la nuca!- del candidat català del PP per intentar de nou aixecar la por d’un PP que per altra banda, tot sigui dit, fa por, el que és terriblement repugnant és que mentre preparaven aquesta campanya tramaven una estratègia d’acostament suau al PP català per aïllar Convergència i Unió. Davant d’aquests personatges, MAQUIAVEL estaria blanc com el paper de fumar.

De debò, un dia es van imaginar que ens podien enganyar, i ens han enganyat, al poble català, una (Estatut), dues (Maragall) i tres (eleccions 2008, negació crisi econòmica) vegades. Ara ja no s’ho imaginen. Creuen que poden insultar la nostra intel·ligència amb impunitat una vegada sí, l’altra també, i que sempre els sortirà gratis.

Vull que en Salva SEDÓ sigui eurodiputat. De debò. Políticament no ho cambiaria per res del món. Però de vegades em plantejo si preferiria més un ensorrament del PSC per una reacció d’intel·ligència i dignitat del poble català. De tota manera, em tranquilitza el saber que un ensorrament del PSC és, alhora, la garantia de l’escó d’en Salvador SEDÓ. No em caldria elegir, doncs.

PS: en relació a tot plegat us recomano la lectura de la notícia de La Vanguardia d’avui (part Ipart II), així com un article d’en Jordi Barbeta d’ahir, diumenge, titulat “¿Será verdad tanta mentira?”

Anuncis

Responses

 1. Seria bo, com dius, una reacció (afegiria jo -tranquil·la-) del poble català. Tot i això, dubto molt que així sigui, almenys en els termes que ens agradaria. Està més que demostrat que els socialistes, malgrat presentéssin un senglar, treuen un munt de vots. Ja poden anar enganyant que ara en precampanya i campanya surt en ZPopins prometent la lluna en un cove o amb vídeos vergonyosos que molta gent els votarà. Malauradament és així.

 2. De vegades confonem els desigs amb la realitat, tens raó, però també és cert que de vegades els desigs es fan realitat. En tot cas, més enllà dels desigs personals, crec que la reacció és una necessitat.

 3. Com poden tenir tanta barra?

  S’estan 10 anys equiparant CiU amb el diable perquè van pactar amb el PP.

  I socialistes guanyen les eleccions.

  Després 10 anys més dient que el PP és l’ultradreta franquista més temible i que els únic que la poden parar són els socialistes.

  I socialistes guanyen les eleccions.

  Els socialistes dónen la presidència del Parlament basc al PP…

  I socialistes guanyen les eleccions.

  Ara diuen que la dreta és homòfoba, belicista, monoconfessional, ultra, xenòfoba, que “també volen canviar el món” i al dia següent pacten una estrategia comuna amb el PP?

  I el pitjor:
  A Catalunya els socialistes tornaran a guanyar les eleccions? Ens ho haurem de fer mirar…

 4. Gràcies, Higini. Tenen tanta barra perquè creuen que tot plegat els surt gratis i que els catalans un cop sí i l’altre també, els anirem rient les gràcies. Són pragmàtics al 100%. Si fent això perdessin eleccions t’asseguro que no ho farien.

 5. PP+PSOE= españa.

  Fa temps es deia, CIU+ERC= CAT.

  Ara: ERC=RES

 6. Moltes gràcies pel comentari, Tresinores… Hi ha alguna altra equació que també és vàlida, i és PSC+CAMPANYA=CONJUNT BUIT. Però bàsicament estic d’acord amb el que dius.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: