Enviat per: fgambus | Juny 2, 2009

LAKOFF vs PETTIT SEGONS JULIANA, O LA RELATIVITZACIÓ DE LA JOVENTUT

lakoff vs pettitBrillant l’article d’Enric JULIANA que publica La Vanguardia amb el títol de “El error Aído”. Diguem que en JULIANA parla del projecte de llei d’avortament preparat pel ministeri que dirigeix Bibiana AÍDO però no entra en el fons de la qüestió, el que podríem qualificar de la part ètica del tema, sinó que de fet aprofita que el Pisuerga passa per Valladolid per reflexionar sobre la forma d’actuar de RODRÍGUEZ ZAPATERO en d’altres ocasions i en aquesta i, fent aquesta reflexió, planteja el fet que aquestes diferents formes d’actuar han acabat per posar sobre la taula un conflicte entre els dos ‘gurús’ de referència de ZP: Philip PETTIT i George LAKOFF.

I és que un -PETTIT- defensa que el governant actui com el ‘Vicente’ del refrany espanyol, és a dir, que vagi per on va la gent, que és el mateix que defensar que el governant governi a cop d’enquesta i, per altra banda, LAKOFF defensa no el contrari, però si una actitut totalment diferent: cal establir un fort marc conceptual de joc, i si guanyes establint-lo, guanyes la partida. Normalment, ve a dir JULIANA, ZP escollia la direcció a prendre a partir d’enquestes -PETTIT- i tot seguit establia el marc conceptual -LAKOFF-. En el cas de l’avortament, però, aquesta seqüència ha fallat en algun moment, i la major part d’enquestes consideren que la idea de la ministra AÍDO de permetre l’avortament sense consentiment i/o coneixement patern és una solemne bestiesa.

En qualsevol cas JULIANA  acaba l’article qüestionant de fons la capacitat de la ministra AÍDO per a dur a terme les seves funcions. Fa poc més d’un any que és ministra. Com en GUARDIOLA fa poc més d’un any que és entrenador del Barça. En el seu dia ja vaig escriure un post sobre ambdues persones titulat “Guardiola, Aído i joventut”, i on venia a defensar la ‘joventut’ d’en GUARDIOLA davant la ‘joventut’ de Bibiana AÍDO, perquè mentre un portava prop de 20 anys a l’èl·lit del futbol, a l’altra no se li coneixien mèrits per ser ministra. I denunciava que, en canvi, en el cas de la política, s’aplaudia la seva joventut i tothom en parlava i, en canvi, de l’entrenador tothom en qüestionava l’experiència. 

És ben bé allò de que és el temps qui dóna i treu raons…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: