Enviat per: fgambus | Juny 18, 2009

LA LLUNYANIA DE LA UNIÓ EUROPEA

eleccions-europees-2009Han passat uns dies de les eleccions europees, i avui llegeixo un molt bon article d’en Francesc DE CARRERAS a La Vanguardia, titulat “Mitos contra la Unión Europea”.

Per un costat, és cert que els que ens presentem a unes eleccions hauríem de ser els responsables d’explicar el que volem fer amb la confiança que demanem a la ciutadania i, en aquest sentit, ni els que ho han intentat ni, evidentment, els que no ho han provat, ho hem aconseguit. Ni hem aconseguit fer arribar a la gent què volíem fer al Parlament Europeu ni hem aconseguit fer arribar a la gent com d’important eren aquestes eleccions.

Per altra banda, és cert també que la Unió Europea és quelcom llunyà i no sempre s’encerta alhora d’apropar-la a la ciutadania, a l’hora de fer que la ciutadania entengui el seu funcionament. I quan això es dóna, quan la ciutadania no acaba d’entendre com funciona i què fa la Unió Europea, aleshores el camp queda abonat per l’entrada de mil mites que des de la desinformació, des la ignorància, o des de la mala fe, o des de tots tres conceptes alhora, no fan sinó allunyar encara més aquest gran projecte que és la Unió Europea.

Quan he llegit l’article de DE CARRERAS el primer que he pensat és ‘ja el podies haver escrit abans!’. Perquè la veritat és que l’encerta. Agafa els grans mites contra la Unió i els deconstrueix d’un en un, en poques ratlles i de forma categòrica. És d’aquelles ocasions en què penses: i perquè no se m’ha acudit abans explicar això d’aquesta manera?

En qualsevol cas, benvingut l’article. És una bona eina de treball per explicar la Unió Europea.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: