Enviat per: fgambus | Juliol 20, 2009

FEINA, MOLT A DESGRAT MEU, N’HE TINGUT MOLT POCA

consell estatutEra una tarda de primavera. De l’any 2007. En aquells dies jo treballava com assessor del Grup Parlamentari de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats i havia participat en la campanya en defensa del SÍ al nou Estatut de Catalunya. Igualment, s’havia donat la circumstància que havia pogut seguir de prou a prop l’elaboració del Tractat de Niça, l’any 2001, i del Tractat Constitucional europeu (2003-2004) i havia participat també, amb prou intensitat, en la campanya en favor del SÍ a la Constitució europea el febrer de 2004. Vaja, que en pocs anys havia estat testimoni proper -no directe- del procés d’elaboració de diferents documents amb voluntat constitucional.

Suposo que aquestes experiències van ser tingudes en compte aleshores. De la mateixa manera que va tenir la seva importància el fet que el Govern tripartit -ja encapçalat pel President José MONTILLA- havia decidit apartar els grups de l’oposició de la Comissió bilateral Estat – Generalitat.

Aquella tarda de primavera em van telefonar al despatx que tenia a la seu de Convergència i Unió al carrer de Còrsega i em van explicar que el Govern de la Generalitat havia creat el Consell d’Impuls i Seguiment del Desplegament de l’Estatut i que Convergència i Unió havia de designar-ne un parell dels seus membres, de perfil emminentment tècnic.

Vaig tenir, he tingut i tinc la sort de ser un d’aquests representants. Feina, però, el Consell, i molt a desgrat meu, me n’ha donat molt poca. El reglament del Consell, aprovat a proposta del seu president, l’Honorable Sr. Josep Lluís CAROD-ROVIRA, deixava molt clar que el Consell es reuniria abans i després de cada reunió de la Comissió Bilateral Estat – Generalitat. Abans, per rebre informació de l’agenda de la reunió, i després per avaluar-ne els resultats.

Un parell d’anys després crec estar en condicions d’afirmar que si l’Estatut ha d’impulsar-se i desplegar-se de resultes de la feina d’aquest Consell que porta el cognom d’Impuls i Seguiment del Desplegament de l’Estatut, els catalans i les catalanes anem ben servits. Des d’aleshores no hi ha hagut més de cinc reunions. Sis, tirant llarg. L’any 2009, cap.

S’acaba d’aprovar un acord de finançament que segons a qui escoltes suposa el desplegament estricte del que mana l’Estatut. Doncs bé, el Consell ni ha estat convocat abans, ni ha estat convocat encara a hores d’ara.

Arribats a aquest punt, conclusió només n’hi ha una: Convergència i Unió tenia raó quan denuciava i denuncia que el Govern tripartit va crear l’esmentat Consell només per apartar la primera força del país de la negociació real, la de debò. I per amagar, sempre que els sigui necessari, la pertinent informació al Parlament de Catalunya.

Ingènuament penso que un dia d’aquests el president del Consell recordarà que el presideix i ens convocarà perquè l’Honorable Conseller d’Economia i Finances ens expliqui l’acord de finançament aprovat aquesta setmana pel Consell de Política Fiscal i Financera (aquest òrgan sobre el que l’Estatut mateix, aprovat per les Corts, diu que les decisions del qual no són vinculants per a la Generalitat).

O, potser, amb una mica de sort, ens convoquen i ens l’expliquen, l’acord de finançament, d’aquí a dos o tres anys, i podem tenir aleshores dades concretes, i no estimacions suposades i no confirmades.

Ves a saber…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: