Enviat per: fgambus | Setembre 18, 2009

LA GALLINETA DIRÀ PROU

dones36Diu la cançó que “la gallineta ha dit que prou, que no vol pondre cap més ou, a fer punyetes aquest sou que fa tants anys que m’esclavitza…”. Porto dies donant-li voltes a un fet que ja fa unes setmanes que es va esdevenir, i que ens podria portar a la mateixa conclusió. O canviem molt les coses o, efectivament, “la gallineta dirà prou”. La gallineta dirà prou a la política. I amb aquest prou també se n’anirà en orris el compromís polític, el compromís comunitari.

Tenen raó, una mica de raó, els qui plantegen que els polítics haurien de parlar més entre ells, i estalviar-se -i estalviar-nos- espectacles com el que van oferir el president Ricard MARTÍNEZ i el portaveu d’Iniciativa per Catalunya, Roger AMIGÓ, el dia de la inauguració de la plaça de les Dones del 36.

Vagi per endavant que jo no hi era. Era fora, amb la família. Per tant, m’estalviaré de comentar com van anar les coses, perquè ho estaria fent per via interposta i, per tant, amb excessius riscs de cometre errades.

Ara bé, crec que no és de rebut, i ens mereixem tots i totes unes disculpes públiques, que el president del Consell Plenari, Ricard MARTÍNEZ, i el portaveu d’un partit que és al Govern de Gràcia, arribin a les mans -o gairebé- per un posa’m aquesta bandera, no que m’amagues la meva.

Se’m dirà que l’acte ja venia calent per la qüestió del tancament o no de la plaça. I potser, dic potser, cal trobar una millor solució al tancament. Potser, dic. Segur, però, que se’n pot parlar. I n’haurem de parlar.

Se’m dirà que això de les banderes ja venia de lluny, lligant-ho amb la negativa del PSC i d’ICV a permetre que l’estalada lluís al balcó de la plaça de la Vila durant la Diada de 2008, amb el peregrí argument de que l’estelada no era una bandera oficial i que, per tant, un xic de raó tenia la gent d’Esquerra quan demanava la retirada -pels mateixos motius- de la tricolor republicana o, en el seu defecte, l’afegir-hi la bandera de l’estel.

Se’m dirà, igualment, que a la inauguració ja hi havia anat gent amb ‘ganes de sarau’, la qual cosa quedà palesa durant el discurs d’en Guillem ESPRIU.

Però malgrat tots els “se’m dirà”, ningú pot justificar, de cap de les maneres, el que va passar allà.

Es mereixen una disculpa les organitzadores de l’acte. Es mereix una disculpa la ciutadania de Gràcia. I ens mereixem una disculpa les formacions polítiques que no vam tenir res a veure amb aquell enrenou però que, en canvi, paguem les conseqüències generals del descrèdit de la política que aquestes actituds barroeres, simples i covardes -perquè la violència, al final, és sempre una expressió de covardia- generen.

Vaig dir-ho fa mesos, i ho reitero ara. Hi ha qui a Gràcia ens vol fer anar en Dragon Kahn. Pel bé de tots, caldrà pensar com impedir-ho.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: