Enviat per: fgambus | Novembre 2, 2009

DIVENDRES, TV3 I LA DISPERSIÓ CULTURAL QUE PORTEM A SOBRE

totssantsDivendres, 30 d’octubre. Arribo a casa d’hora i poso la tele per veure si donen novetats sobre els interrogatoris de l’anomenada ‘operació Pretòria’. A TV3 fan “Divendres”. Un programa que no he vist mai. Amb en Xavi CORAL, de presentador. I l’Espertac PERAN, com animador o co-presentador. Com ho vulgueu dir.

En el moment que sintonitzo TV3, en Xavi CORAL fa entrar una col·laboradora del programa, que ho fa acompanyada de l’Espartac PERAN. Sembla que el tema del dia és si s’opta pel Halloween o la Castanyada. I la col·laboradora, suposo que amb la pretensió de ser original, diu que ella avui porta al programa un reportatge sobre una manera diferent de celebrar aquests dies, que a ella personalment li agrada molt. Es tracta d’una tradició mexicana, ens explica: el día de muertos.

Es veu que a Mèxic, a finals d’octubre, inici de novembre, celebren aquesta diada: el día de muertos. I cadascú fa altars amb flors dedicats a les persones estimades que ja ens han deixat. La col·laboradora d’en CORAL i en PERAN, tota satisfeta ella d’haver-ho descobert, ens ho explicava amb tota mena de detalls.

I jo, en acabar, vaig pensar… A quin punt hem arribat, com a país i com a televisió pública, per estar debatent entre Castanyada i Halloween i, per entremig i com qui no vol la cosa, “descobrir” una tradició mexicana que presentem com alternativa a ambdues celebracions.

Senyor CORAL, senyor PERAN, senyora col·laboradora… Que coi és la Diada de Tots Sants, sinó l’anar veure, recordar, els nostres familiars, amics, que ja ens han deixat, i fer-ho mitjançant la col·locació de flors a la seva tomba? Quina mena de país hem construit que com alternativa a la Castanyada o el Halloween no ens val la Diada de Tots Sants, ben nostra, i sí que ens val, però, una tradició mexicana que se li assembla molt? Que per poder sortir a TV3 els catalans hem d’abandonar la barretina i posar-nos un barret d’ala ampla?

Per favor!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: