Enviat per: fgambus | Desembre 31, 2009

Targeta groga pel President Montilla

La imatge que il·lustra el post és recent i ben coneguda: és el moment en què Thierry HENRY passa la pilota amb la mà a un company de la selecció de França per fer el gol que havia de portar els gals al Mundial de Sudàfrica.

Sobre aquesta imatge se n’ha parlat molt. Sobre l’acció, de fet. Hi ha qui manifestament ha mostrat el seu desgrat per considerar que es tracta d’una trampa que no hauria de ser ni permesa, ni tolerada ni molt menys aplaudida. Hi ha hagut qui ha considerat, però, que tot val si l’àrbitre no ho veu o no ho xiula. Al final, com sempre, el debat és ètic, i gira al voltant de si tot s’hi val per aconseguir uns objectius, o si hi ha normes, tangibles o intangibles, jurídiques o èticomorals, que no es poden transgredir. L’elecció que es faci té, sempre, conseqüències.

Ahir el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, José MONTILLA, ens va donar un nou exemple d’aquesta capacitat d’elecció. Com cada 30 de desembre, el president dels catalans tenia la oportunitat de dirigir-se al poble català mitjançant el missatge de Cap d’Any, retransmès per TV3 a totes les llars del país.

I bé, el president MONTILLA va decidir utilitzar aquest Missatge institucional per plantejar un discurs netament electoral, d’anunci de la feina feta i dels objectius polítics de l’any 2010 i, aprofitant que havia fet passar el Pisuerga per Valladolid, plantejar l’alternativa entre la feina feta pel seu Govern i el paper que, segons ell, juga la oposició. Evidentment, el caràcter institucional del discurs se’l va passar pel clatell. Tant li va fer! L’important era vendre un traspàs de rodalies que li hauria de fer vergonya haver acordat (tinguem tots clar que ens han transferit la capacitat de posar els preus i la capacitat d’acceptar i gestionar reclamacions; si les vies es podreixen o els trens treuen fum, això encara ens ho haurà d’arreglar Madrid), i començar el discurs fastigosament maniqueista que sol posar en marxa el PSC quan s’acosten eleccions, les que siguin. I el president MONTILLA és molt obedient, en aquest sentit, i quan recordava als catalans que l’any 2010 serà molt important perquè, entre d’altres coses, hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya, no es va poder estar de dir que “podreu decidir amb el vostre vot quin camí cal seguir: si hem d’aturar-nos, retrocedir o cercar falses dreceres, o bé si hem de mantenir l’horitzó que ens hem traçat i assegurar que una gran majoria es compromet a treballar per aconseguir-lo”, i endavant, que no ha estat res!

No ho va dir amb un to de míting perquè el MH José MONTILLA no té la capacitat de dicció necessària -i no és una falta de respecte, sinó una constatació-. Però, llegit, el to és partidista, partidista, partidista. Gens institucional. Una mica, tornant a la fotografia, un reconeixement de que pel PSC i pel president dels catalans tot s’hi val, i tot s’hi valdrà. Faran de tot i més per guanyar aquestes eleccions. Trampes totes. Al cap i a la fi, aquí els únics àrbitres són els ciutadans, i ja els ha funcionat altres vegades la mateixa estratègia.

De tots dependrà desenmascarar-los! Que el 2010 ens porti, doncs, perspicàcia i persistència per a fer-ho! I salut, sense la qual res és possible!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: