Enviat per: fgambus | Mai 9, 2010

Diumenge de diaris

El diumenge és el dia dels diaris. Tant, ho és, que és el dia en que venen acompanyats de més publicitat i també és el dia on hi ha més teca per llegir. És, el del diumenge, un diari diferent. Més reflexiu. Amb més articles d’opinió. Amb més entrevistes. Més interessant, segurament.

Aquest diumenge, per exemple, LA VANGUARDIA i EL PAIS -els dos diaris que m’han caigut a les mans- en són un bon exemple.

Anàlisis post eleccions del Regne Unit a EL PAIS, amb l’article titulat “Las tribulaciones de Nick Clegg”, en una notícia que permet copsar com de fràgil és la promesa d’un polític i, alhora, com de necessària és, de vegades, aquesta fragilitat. En temps de crisi, on tots els països precisen d’un govern estable, la reponsabilitat de CLEGG on pesa més? En mantenir una de les seves promeses estrelles -la reforma de la llei electoral- o dotar d’estabilitat al futur Govern de David CAMERON? Mantenir les promeses, certament, és un signe de responsabilitat, coherència i respecte pels teus electors. Però en un país en plena crisi, potser fóra més responsable, coherent i respectuós en relació als ciutadans garantir l’estabilitat del Govern. Gran dilema, que mostra com la vida del polític no és anar d’un cotxe oficial a l’altre i esgarrapar d’allà on es pot, sinó que gira al voltant de coses molt més serioses.

Per altra banda, entrevista a Felipe GONZÁLEZ a EL PAIS, i notícia sobre el mateix -els resultats del grup de savis sobre la Unió Europea que lidera l’ex president espanyol- a LA VANGUARDIA.

Ja que anem d’entrevistes, una llarga a l’Artur MAS a LA VANGUARDIA, en la què es referma en la opinió mantinguda per Josep Antoni DURAN i LLEIDA divendres a la seva carta web: el Govern ZAPATERO està amortitzat, i el més responsable i el més necessari per a l’economia espanyola seria que plegués i hi hagués un nou govern. Interessant l’entrevista, que evidentment tracta d’altres temes, i que ocupa tres planes del diari barceloní –1/2/3-.

I sobre la crisi econòmica i la seva vinculació amb la política, dos articles -diferents- sobre la qüestió. Un d’en Jordi BARBETA titulat “Socialismo o suerte”, i un altre de Manel PÉREZ titulat “Es una batalla de la política contra los mercados”. Els dos a LA VANGUARDIA.

En aquest mateix diari, també, tirant d’economia, però sortint de l’article d’opinió i entrant en la notícia-anàlisi, ens trobem amb dues notícies que m’han semblat també molt interessants. Una sobre el corredor ferroviari mediterrani, titulat “Un corredor contra reloj” (part Ipart II), i una segona sobre la sitaució de l’economia espanyola i que porta per títol “Una economía frágil en busca de liderazgo” (part Ipart II).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: