Enviat per: fgambus | Juny 7, 2010

Per què costa tant d’entendre-ho?

La indústria catalana porta anys reclamant-ho. En Ramon TREMOSA i Convergència i Unió van tenir la virtud de posar-ho a l’agenda política durant la campanya electoral de les europees d’ara farà un any. Des d’abans i fins i tot ara a Madrid han restat sord i insensibles a la qüestió. La seva aposta fa temps que és transparent: deixar obsolet l’eix mediterrani ibèric i enfortir Saragossa com a plataforma logística per elaborar un nou corredor europeu de cap i de nou, que sortint d’Algecires passi per Madrid, Saragossa, atravessi els Pirineus amb un túnel gegant i enllaçi amb Tolosa, Lyon i els grans ports nord-europeus.

Dissabte vaig tenir una gran alegria en llegir a LA VANGUARDIA les paraules del Comissari europeu de Transports, Siim KALLAS,  quan deia que “el eje mediterráneo encaja en el plan de la UE” i alhora qualificava el projecte dels Pirineus com un projecte “muy grande, comparable con el tunel de Brenero, entre Italia y Austria por los Alpes. Sólo puedo decir que sería un buen proyecto, pero visto lo grandes que son los problemas medioambientales y financieros debo decir que es un proyecto muy dificil”.

El comissari KALLAS ja s’encarrega de deixar ben clar que la decisió està en mans d’Espanya i França, i que la Comissió no influirà en la decisió que es prengui. Però en un context en el que els defensors de la iniciativa TCP (la dels Pirineus) argüeixen que l’any 2003 la Comissió va definir el projecte com a prioritari com a gran argument per a prioritzar aquesta opció per davant de la mediterrània, les paraules del comissari són molt evidents: el projecte mediterrani encaixa en el projecte europeu -com encaixa el TCP-.

I jo hi afegeixo: és més barat. Per això, perquè és més simple, més senzill i més barat, els romans van fer passar la Via Augusta per on la van fer passar. És el pas natural.

Però a segons qui li costa d’entendre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: