Enviat per: fgambus | Setembre 22, 2010

Precisió

És una evidència que estem plenament immersos en campanya electoral, encara que emprem diferents eufemismes, tots plegats, per no parlar de campanya fins que aquesta ho sigui oficialment a partir de les 0.00 hores del 12 de novembre.

Així, doncs, els diferents partits i candidats, al ritme que respòn a les seves estratègies de campanya, van aprovant llistes de candidats, programes i, també, estan començant a desgranar les propostes que aquests programes incorporen.

En aquest context, l’Artur MAS deia l’altre dia que Convergència i Unió reduirà el 25% de personal eventual i de confiança de l’Administració catalana, per tal que aquesta respongui al que hem vingut definint com les 4 A: austeritat, agilitat, aprimament i avaluació.

Hom pot estar d’acord amb la proposta o no. I, fins i tot, hom pot estar-hi d’acord però tenir-hi matisos, que fins i tot puguin arribar a ser importants. Tanmateix, la reacció de Miquel ICETA, portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, ha estat de manual. De manual del mal polític. De manual d’aquells polítics que juguen a la politiqueria. A la gracieta. Al joc de paraules. A la confusió. A l’embolica que fa fort.

Recordem-ho. La proposta de CiU és la reducció del 25% de personal eventual i de confiança. La reacció d’ICETA ha estat fer unes declaracions en les que diu que “Artur MAS ha anunciat l’acomiadament d’entre 40.000 i 50.000 funcionaris”.

Per tant, és fa obligatòria una precisió. Una de dos: o bé ICETA menteix a consciència, perquè l’Artur MAS no està parlant de funcionaris de carrera, sinó de personal eventual i/o de confiança, o bé, molt pitjor, el Govern tripartit té a l’Administració entre 160.000 i 200.000 persones en càrrecs eventuals o de confiança. I, sincerament, n’han fet de molt grosses, però no crec que la cosa arribi fins aquí.

En resum, que és evident que després de set anys de despropòsits el PSC entra en campanya amb mentalitat de trinxera, amb aquella idea tant mesquina de crear por en quants més col·lectius millor, a veure si de la por ells en poden esgarrapar vots. Certament, només amb el seu projecte -si el tenen- queda clar que no.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: