Enviat per: fgambus | Octubre 28, 2010

BENET XVI

M’he resistit molts dies a parlar sobre la visita de BENET XVI a Barcelona i, sobretot, de les diferents opinions expressades per la seva visita. Certament, vivim a una societat on afortunadament, i per molts anys, la opinió és lliure. Fins i tot per opinar solemnes tonteries. Tant d’un costat com de l’altre -uns amb més èmfasi i altaveus que els altres, també s’ha de dir- hi ha hagut gent que quan ha fet pública la seva opinió s’ha passat de frenada. Val això per en Ricard GOMÀ, per l’Oriol AMORÓS, i també, perquè no dir-ho?, l’Alicia SÁNCHEZ-CAMACHO, que gairebé ha demanat la reinstauració del Tribunal de la Santa Inquisició. Hi ha cristians que de vegades crec que allò de les galtes no ho van acabar d’entendre. Bé, tant és.

Hi ha diferents crítiques a la visita del Sant Pare. Hi ha les que el consideren un perill públic. Hi ha les que el consideren un element perillós -gran article, per cert, l’altre dia de l’Antoni PUIGVERD a LA VANGUARDIA!-. Hi ha les que el consideren retrògrad. Hi ha els més espabilats, els que diuen, ja veuràs, ja veuràs, que per aquí els enganxo, i comencen a parlar dels diners que costarà això a l’erari públic. Sobre aquests darrers -els més materialistes, diguem- em vull aturar. La resta entren en la categoria de llibertat d’opinió que abans definia.

L’Ajuntament de Barcelona, segons un teletip d’EUROPA PRESS d’avui mateix, va informar la setmana passada que la visita del Sant Pare suposava per les arques municipals una despesa de 700.000€, quantitat que jo entenia que cal aclarir si s’han d’afegir a la que ja aporta el mateix bisbat en concepte de donacions dels fidels i que no fa gaire es va fer públic que ja superava els 400.000€, o bé si aquestes quantitats es complementaven.

Avui, però, tot queda una mica més clar. Com a mínim queden clar un parell de conceptes. Per un costat, l’Ajuntament ha aclarit que dels 700.000€, 370.000€ es poden assignar directament a la visita del Sant Pare en concepte de vallat, missatges de benvinguda, comunicació al veïnat, serveis portàtils i atenció per a emergències socials. La resta -350.000€- resulta que són una combinació de despeses extraordinàries del mes de novembre, entre les que hi ha -però no només- la visita del Sant Pare, perquè Assumpta ESCARP ha fet referència a hores extraordinàries de Guàrdia Urbana per la visita papal, la possible cimera euromediterrània, el partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid i les eleccions nacionals del 28 de novembre. Un petit descuit de l’Ajuntament la setmana passada, no mencionar tot això, no?

Per l’altre costat, per tota aquesta gent que està tan preocupada pel que costarà a Barcelona la visita del Sant Pare, també avui l’Ajuntament de Barcelona ha fet públiques unes xifres que deixen clar que qui, a partir d’ara, segueixi argumentant contra la visita per una qüestió de recursos econòmics estarà deixant palès, alhora, la seva mala fe. Diu l’Ajuntament de Barcelona que la visita del Sant Pare deixarà a la ciutat 29.800.000€, és a dir, gairebé 30 milions d’euros, en concepte de pernoctacions, restaurants, compres etcètera… Per no entrar en l’impacte visual de veure la ciutat arreu del món… Qui, en el seu sant judici, pot argumentar motius econòmics per criticar la visita del Sant Pare quan es tracta d’un esdeveniment que -creences religioses a banda, que també donaria el tema per un altre post- té un cost de 370.000€ i un retorn de 29.800.000€? O no saben comptar, o tenen molt mala idea. O les dues coses alhora, que “de todo hay en la viña del Señor”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: