Enviat per: fgambus | Desembre 17, 2010

Legitimitat, pluralitat i la Mesa del Parlament

Ahir es va escollir els diputats i diputades que conformaran la Mesa del Parlament de Catalunya durant la propera legislatura, i aquesta ha quedat conformada amb una diputada d’UDC, la Presidenta Núria de Gispert -que fa història amb aquesta elecció-, dos diputats i una diputada de CDC, un diputat i una diputada del PSC i un diputat del Partit Popular.

Tanmateix, és ben curta la memòria d’alguns. Sentir ERC i ICV-EUiA queixant-se amargament de que el pacte CiU-PP trencava la pluralitat del Parlament i els excloïa de la Mesa ha estat patètic. Aquestes dues formacions, quan des de Convergència i Unió reclamàvem el dret a formar govern el 2003 i el 2006, en haver guanyat les eleccions, ens responien amb aquell argument de que vivíem en un règim parlamentari i no presidencialista, i que el que comptava eren els vots que s’aplegaven al Parlament. Era així, oi?

Doncs bé, la ciutadania els ha donat 10 escons a cadascú. 10 per ERC, 10 per ICV-EUiA. I el Reglament és clar: la Mesa es conforma a partir dels escons de cada formació política seguint la Llei d’Hondt.

No vulguin fer combregar el poble de Catalunya amb rodes de molí. No queden fora per un pacte CiU-PP! En tot cas, si volen parlar de pactes, parlin d’un pacte CiU-PSC-PP, perquè és entre les tres primeres forces polítiques del Parlament que s’ha pactat tot! Però, bàsicament, si han quedat fora de la Mesa és perquè el poble de Catalunya ha acabat tant fart de tots dos partits que els ha donat només 10 diputats. I els 10 diputats, amics d’ERC i ICV-EUiA, donen pel que donen. Bàsicament, ara i aquí, per quedar fora de la Mesa del Parlament. No és cap atemptat a la pluralitat. És respecte a la voluntat popular, que és molt diferent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: