Enviat per: fgambus | Octubre 17, 2011

Iu Forn a l’ARA d’avui

No sóc subscriptor de l’ARA, i per tant, tampoc us puc enganxar l’enllaç de l’article que sota el títol de “Ens sorprèn la sensatesa (II)” publica l’Iu Forn. Per tant, l’he copiat en una revolada i el transcric… Diu:

“Ahir vam quedar que som en una societat tan perjudicada que hem convertit en gurus persones que diuen coses plenes de sentit comú com Steve Jobs o Pep Guardiola. I vam quedar també que el problema no és seu sinó nostre, que estem tan contaminats de buidor que ens quedem bocabadats escoltant algú que diu coses sensates. Passa una cosa semblant amb l’autoritat moral a la societat. Tradicionalment, l’alcalde era el poder, la Guàrdia Civil era l’ordre  arbitrari, el mossèn era la por i el control moral i el mestre era el saber. El mestre, diríem que era l’autoritat civil i el seny. I ningú s’atrevia a qüestionar-lo.

Bé, doncs ara hem arribat a un punt de marcianitat absoluta en què hem hagut de legislar, atenció, no per retornar als mestres el seu reconeixement social, no. És que hem hagut de fer una llei per convertir-los en una autoritat pública i, d’aquesta manera, protegir-los de les agressions físiques de desenes de pares cafres que et fan venir ganes de dir barbaritats sobre la possibilitat o no de permetre engendrar a segons qui (però que no diré). I hem arribat aquí perquè només en els últims 15 dies se n’havien denunciat tres casos i la conselleria va dir que ja n’hi havia prou d’aquest color. Però, ens hem tornat bojos o què? Sí, ja sé que la frase que ve a continuació sonarà a iaio, i ja sé que no estem a favor del càstig físic, i ja sé que bla, bla, bla, bla, però s’ha dit tota la vida i ja m’entendrà el que li vull dir. Qaun un nen tornava de l’escola queixant-se perquè l’havien castigat, rebia una plantofada dels pares per haver-se portat malament i per haver fet enfadar el mestre. Directament. Sense preguntar. Ara qui rep la plantofada és el mestre. I perquè deixi de rebre-la, hem hagut de donar-li una cobertura legal. És que és molt bèstia. És que ho penses i t’adones de fins on ha arribat la anormalitat. Tan lluny, que trobem normal el que no ho és.”

Aquest és l’article de l’Iu FORN. A mi és d’aquells articles que dius, veus? Això m’hauria agradat escriure-ho jo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: