Enviat per: fgambus | Setembre 21, 2012

Testimonis

20120921-081210.jpg
Sigui a primera hora del matí, sigui al vespre ja avançat, sempre sol ser allà. De fet, podríem dir que és el seu lloc. Assegut al marc d’un gòtic finestral del mateix barri. A l’esquerra de la catedral de Barcelona. Al costat mateix del museu Marés, les parets del qual en part l’aixopluguen.

Sigui a primera hora del matí, sigui al vespre ja avançat, la seva cara deixa entreveure uns quants litres de vi de més. Sense escàndol, però. No podríem qualificar-lo, estrictament, de borratxo. Els ulls, vidriosos. La mirada, més perduda que trobada. Mal afaitat, però no barbut. Corpulent. Amb una certa panxa que col·loquialment adjectivaríem de cervesera. Els turmells, sempre al descobert, faci fred, faci calor, inflats i vermells. Al costat, sempre, alguna ampolla, una motxilla i, potser, alguna jaqueta.

Sigui a primera hora del matí, sigui al vespre ja avançat, forma part del paisatge de la ciutat vella.

Testimoni de bicicletes conduïdes per turistes que de vegades confonen bou amb bèstia grossa, i baixen per aquell carreró com si d’un carril bici exclusiu es tractés.

Testimoni de grups, petits i grans, de turistes acompanyats d’un guia que parla baixet a un micròfon i que permet que l’explicació la segueixi tota la resta de vianants, turistes o no, a través dels altaveus que porta agafats al cinturó dels pantalons.

Testimoni de la música benintencionada de músics de tota mena amb tota mena de repertori.

Testimoni del passeig atrafegat de funcionaris, polítics, periodistes i homes de negocis que van constantment amunt i avall al voltant del poder de sant Jaume i sant Miquel.

Testimoni, al cap i a la fi, de la vida que passa.

Sigui a primera hora del matí, sigui al vespre ja avançat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: