Enviat per: fgambus | Setembre 24, 2012

Contrabandistes

20120924-213640.jpg

Lluís LLACH ha fet cançons memorables. Excel·lents. Algunes, veritables himnes populars del país, que han passat de generació en generació. Algunes, cançons de guerra dels nostres pares. Algunes, amanida d’excepcionals rodes de premsa. Cançons extraordinàries amb lletres que, fins i tot abans de Miquel MARTÍ i POL, fan anar molt enllà.

Una d’aquestes és el “País Petit”. Com els carrers de la Plata, tot hi té un sentit. El seu sentit. Cada nom, cada adjectiu.

En GUARDIOLA, a la ja esmentada roda de premsa, va fer servir la segona estrofa. Sí. Aquella que diu que el país és tan petit que des de dalt d’un campanar sempre es pot veure el campanar veí.

Per tancar el capítol de la Plata que vaig començar amb “Dos-cents catalans” m’atreviré a fer servir la tercera, que parla de que el país és tant petit que sempre cap dintre del cor si la vida et porta lluny d’aquí, i que continua parlant de que ens fem contrabandistes mentre no es descobreixi un detector pels secrets del cor.

Vaig estar, a la Plata, amb dos-cents contrabandistes. Dues-centes persones que van demostrar-me que, efectivament, el país és tant petit que sempre cap dintre del cor i que, malgrat la distància, porten Catalunya ben endins.

No d’una manera romàntica, allunyada de la realitat, amb un amor, profund, sincer, a una terra mitificada. No, no. Ells senten una estima real pel país real. Amb una crua assumpció de la realitat econòmica que viu Catalunya. M’hi he trobat, a la Plata, patriotes compromesos, amb ganes, ells també, de donar un pas endavant en aquests moments. Amb ganes, una vegada més, de comprometre’s i servir Catalunya.

Hem de saber ser dignes d’aquesta gent, d’aquests catalans i catalanes, que com demanava en KENNEDY, no ens han demanat què hi havia per ells, sinó què podrien donar ells pel seu país en aquests moments de dificultats.

El que us deia, que sapiguem ser dignes, també, d’aquests dos-cents contrabandistes i de tot el que representen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: