Enviat per: fgambus | Juny 24, 2013

Treball i excuses

20130624-131717.jpg

No m’agradaria que se’m considerés com un d’aquells apòstols d’en Pep GUARDIOLA, que no només el veneren, sinó que fan d’ell l’essència de totes les virtuts. Vaig defensar el seu fitxatge quan tothom arrufava el nas i malgrat crec que té més virtuts que defectes, estic plenament convençut que és humà i com a tal imperfecte.

No sóc, però -és fàcil d’intuir- d’aquells que ara que ja no és amb nosaltres li veuen i troben tots els defectes. Els que hi són, i els que no hi són.

Dit això, he estat seguint fa una estona la roda de premsa de presentació d’en Pep GUARDIOLA com a nou entrenador del Bayern de Munich. L’ha feta parlant en alemany, català, anglès, italià i castellà. De debò, insisteixo, no vull semblar papanates, però una vegada més… Un exemple.

Som un país que ens vantem de ser oberts al món, i ho som, però compartim amb molts països mediterranis -sí, nosaltres també-, com a societat, unes greus dificultats amb els idiomes. En GUARDIOLA ja ens havia demostrat en el passat que té un profund respecte per la gent que es dirigeix a ell, i si pot respondre amb la llengua en que és interpel·lat, sempre ho ha fet. Per tant, ara que estarà una temporada llarga entre alemanys, s’hi ha posat i ja el parla a les primeres de canvi. Ell ha destacat per entrenar, però gairebé més encara per COMUNICAR. Era essencial aprendre l’alemany.

Tanmateix, hi haurà qui trobarà que amb els recursos que té “ja podrà”. Aquest to tant nostrat de buscar ràpidament l’excusa…. Aquest to que en GUARDIOLA ens ensenya cada vegada que es projecta en públic que no té cap mena de sentit. Algú més acomodat, precisament pel nivell de recursos i pel prestigi d’en Pep, s’hauria limitat a fer la roda de premsa en anglès o fins i tot en el seu idioma matern. Menys feina. Menys possibilitat d’equivocar-se. Menys esforç.

La lliçó, una vegada més, és doble.

No hi ha excuses.

Treballant gairebé tot es pot.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: