Enviat per: fgambus | Desembre 1, 2013

Ciao clown!

20131201-102726.jpg

No tinc per costum ni per cosa ben feta alegrar-me de les desgràcies alienes. Però en el cas de Silvio BERLUSCONI no és que me n’alegri, però què voleu que us digui… Em queda bon cos.

No estic en contra del diner per definició, ni sento especial enveja pels que n’acumulen, ni estic en contra de les ambicions personals ni empresarials, i tampoc estic en contra del polític estrictament mediàtic. Però em malfio sempre dels diners fora de mida, de l’ambició extrovertida, dels líders que només es recolzen en la fotogènia, la imatge i el màrketing polític.

Si a més a més dels diners en excés, de l’ambició com actitud externa, de l’aparença per sobre de la profunditat, s’és un polític corrupte, una persona frívola i un líder sense cap mena de valors més enllà del culte a ell mateix, quan arriba Sant Martí un no pot si no, com a mínim, alleugerir-se.

Alleugerir-se perquè al final el sistema -fins i tot un sistema amb totes les particularitat i debilitats estructurals com és l’italià- ha funcionat i Silvio BERLUSCONI va a poc a poc transitant de la seva posició de megalider a ser una caricatura d’ell mateix, a poc a poc cap al clown que, vell i decrèpit, segueix pintant-se els seus colors, segueix posant-se el seu maquillatge per intentar que, com a mínim el seu mirall, no s’adoni que el final i la decadència ja han arribat.

BERLUSCONI ha fet molt mal a Itàlia. Ha fet molt mal a la política. I ha fet molt mal a Europa. Bon vent ens l’allunyi, desitjant alhora que tots aquells que l’han acompanyat però s’estimen Itàlia, la seva gent, tenen valors polítics a fer valdre i creuen en la construcció europea aprofitin la caiguda del seu líder catòdic per fer una passa endavant i reconstruir allò que va tenir de bo, que va ser molt, la Democrazia Cristiana.

Des d’aquí no podem fer més que desitjar-ho, alhora que creiem que un moviment d’aquestes característiques no faria sino recolzar el primer ministre Enrico LETTA, aplanant-li el camí. No en va LETTA ve d’on ve i va marxar d’on va marxar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: